Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، این متخصصان مدعی شده‌اند: شمار رو به افزایشی از مردم زائده‌هایی به نام برآمدگی‌های پس‌سری خارجی بزرگ در پایه جمجمه‌شان دارند که به دلیل استفاده مفرط از گوشی‌های هوشمند رشد کرده‌اند.

این زائده‌ها در ابتدا در دهه ۱۸۰۰ میلادی نادر تلقی می‌شد اما هم‌اکنون می‌توانیم این زائده‌های استخوانی را در پس سر خود با انگشت احساس کرده یا در افراد طاس مشاهده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زائده‌ها در افراد جوان‌تر با سرعت بیشتری در حال رشد است به طوری که  تحقیقات نشان می‌دهند که این برآمدگی‌های استخوانی در افراد بین ۱۸ تا ۳۰ ساله شایع‌تر است.

متخصصان "دانشگاه سان‌شاین کوست" در "کویینزلند" استرالیا تحقیقات دقیقی در مورد این پدیده به عمل آورده‌اند. آن‌ها استخوان‌های جمجمه بیش از یک هزار نفر بین ۱۸ تا ۸۶ ساله را بررسی کردند.

 شاهار، مولف اصلی این مطالعه با اشاره به این که طی ۱۰ سال اخیر از ۲۰ سال سابقه کار درمانی او، رشد این زائده‌های استخوانی در پشت جمجمه افراد به طور فزاینده‌ای رو به افزایش است، علت افزایش این پدیده را زمان بیشتری به ویژه میان جوانان اعلام کرده است که به نگاه کردن به سمت پایین می‌گذرانند.

صرف ساعت‌ها برای استفاده از گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها می‌تواند فشار زیادی به قسمت‌هایی از بدن که کمتر استفاده می‌شوند وارد کرده و بدن را وادار به تغییر شکل آن‌ها کند.

به طور خاص عضلاتی که گردن را به پشت سر وصل می‌کنند، در حالی که سعی می‌کنند جمجمه را نگه دارند، بیش از حد به کار گرفته می‌شوند. میانگین وزن سر یک فرد بالغ، حدود پنج کیلوگرم است. 

در پاسخ به بزرگ‌تر و قوی‌تر شدن این عضلات، اسکلت لایه‌های جدید استخوانی را برای تقویت و گسترش این ناحیه رشد می‌دهد.

برآمدگی‌های پس‌سری خارجی جمجمه افراد در حال حاضر به طور میانگین ۲.۶ سانتی‌متر تخمین زده شده‌اند که به گفته متخصصان بسیار بزرگ‌تر از میانگین اندازه‌گیری شده در سال ۱۹۹۶ میلادی است. دلیل این افزایش به اعتقاد متخصصان، یک "انقلاب تکنولوژیک دستی" است.

طبق تحقیقات در سال ۲۰۱۷ میلادی به طور میانگین هر فرد در انگلیس ۲۴ ساعت از هفته یا سه ساعت و نیم از روز را صرف استفاده از گوشی هوشمند خود می‌کند. این آمارهای نگران‌کننده حاکی از آن است که افراد هر ۱۲ دقیقه یک‌ بار گوشی‌های خود را چک می‌کنند.

حدود ۷۸ درصد از انگلیسی‌ها یک گوشی همراه هوشمند داشته و یک پنجم از بزرگسالان این کشور هفته‌ای ۴۰ ساعت یا بیشتر را آنلاین هستند.

شاهار و همکاران او در تالیف این مطالعه این طور نوشته‌اند که "بار مکانیکی تکراری و پایدار" منجر به تطبیق تاندون‌ها و بافت‌های پیوندی بدن می‌شود.

این متخصصان خاطر نشان کرده‌اند که پیشرفت برآمدگی‌های پس‌سری خارجی بزرگ جمجمه افراد ممکن است به استفاده گسترده از فناوری‌های مبتنی بر صفحه در افرادی از تمام سنین، از جمله کودکان و هم‌چنین وضعیت نامناسب قرار گرفتن یا نشستن افراد مربوط باشد.

اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با وضعیت نامناسب به هنگام استفاده از رایانه و تبلت به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته و به عنوان عامل خطر برای ابتلا به علائم مربوط به گردن، شانه‌ها و بازوها شناخته شده است.

به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان تاکید کرده‌اند اگر چه این زائده‌های استخوانی پشت جمجمه افراد بعید است به خودی خود اثراتی مضر داشته باشند اما هرگز از بین نخواهند رفت و به رشد خود ادامه می‌دهند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: موبایل استخوان اسکلت جمجمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۲۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، لیلا آقا قزوینی دبیر سی ونهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران از ارایه جدیدترین دستاورد‌های در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی در کنگره امسال این انجمن که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه امسال و با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور در محل هتل المپیک تهران برگزار می‌شود، خبر داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت ارایه خدمات پزشکی در بیماران مراجعه کننده به اورژانس‌ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته‌های مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی، چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محور‌های مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات‌ها و چت جی پی تی (Chat GPT) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکار‌ها در این حوزه ارایه خواهد شد.

  آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویر برداری برای دریافت گزارش‌های اصولی و کاربردی تصویربرداری یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوط در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن‌ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته‌ها قرار گیرد.

گفتنی است این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست‌ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از چهار صد سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری می‌پردازد.
گفتنی است، همزمان با سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، نمایشگاه‌های تجهیزات پزشکی در چهار سالن مجزا در محل هتل المپیک تهران به ارایه آخرین دستاورد‌های تجهیزات رشته تصویربرداری خواهند پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • فیلم اعترافات موبایل‌ قاپ‌های موتورسوار در اتوبان امام علی(ع)
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • فیلم دستگیری سارقان موبایل موتورسوار در تهران
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • مقرراتی برای داشتن خواب خوب
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی